25 Şubat 2014 Salı

Çocuk Odası Dekorasyon Önerileri

Ev dekore ederken, yatak odalarının çocukların eğitim süreçlerine katkıda bulunacak şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle çocuk odası dekore etmek için doğru konseptin belirlenmesi oldukça önemlidir. Konsept belirlenirken çocuğun gelişim süreci ve yaşı göz önüne alınmalıdır. Doğru konseptin belirlenmesi odaların işlevsel niteliğini arttıracaktır.

Çocuk odası dekore ederken; seçilecek renklerin canlı ve pastel tonlarda olması hem çocukların enerjisini hem de motivasyonunu olumlu bir şekilde etkileyecektir. Duvarlara ve mobilyalara çocukların sevdiği karakterlerin, hayvanların ve benzeri şekillerin bulunduğu yapıştırma türü dekoratif ürünlerin asılması da çocukların odalarını benimsemelerine katkıda bulunacaktır.



Çocuk odalarına seçilecek mobilyalar; çocukların büyüme aralıklarına göre yeniden düzenlenmelidir. Ancak bu şekilde odanın çocuğun gelişim sürecine ayak uydurması sağlanabilir.
Çocuk odası dekore etmek ile genç odası dekore etmek birbirinden ayrıdır. Çünkü genç odaları artık ergenlik dönemini atlatmış ve yetişkin birer birey olmaya başlayan çocuklar içindir. Genç odaları dekore edilirken, çocukluk döneminin geride bırakılması ve çocukların kendilerini birer birey olarak hissetmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Bunun için daha keskin tarzdaki mobilya ve dekoratif ürünler seçilebilir. Duvar rafları, kitaplıklar, aynalı etejerler, tekli koltuklar genç odalarında rahatlıkla kullanabileceğiniz ürünler arasındadır. Ayrıca genç odası için çalışma masası ve sandalye seçimi, çocuğunuzun çalışma alışkanlıkları ve aldığı eğitimin içeriğiyle doğru orantılı olmalıdır. Bu özellikleri göz önünde alarak seçeceğiniz mobilyalar, çocuklarınızın ders çalışma isteklerini arttıracaktır.



Çocukların odalarını sevmesi ve benimsemesi, evlerinde daha çok vakit geçirmek istemelerini sağlayacaktır. Bu nedenle çocuğunuzun odasını dekore ederken onun fikir ve önerilerini dikkate almanız, çocuğunuzun hem kendine güvenini arttıracak hem de odasını sevmesine katkıda bulunacaktır.

Çocuğunun gelişim sürecine ayak uydurmak için her dönem mobilya değiştirmek istemeyen ebeveynler, uygun tarz ve modeldeki mobilyaları seçebilirler. Bu tarz mobilyaları seçtiğinizde, odada yapacağınız duvar rengi değiştirme, mobilya boyama, nevresim ve pike takımlarının tarzını değiştirme, duvar rafı ve stickerlarla odayı yenileme gibi düşük maliyetli dokunuşlar, odanın havasını değiştirmek istediğinizde yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder