10 Aralık 2013 Salı

Kış Aylarında Yapılabilecek Aktiviteler

Havaların soğuması ile birlikte bahçe mobilyaları ve çim biçme makinaları yavaş yavaş ortadan kaldırılarak, bahçede güneş altında yapılan keyfin yerini koltuk ve kanepelerde yapılan kahve ve sahlep keyfi aldı. Son birkaç haftadır bir güneşli bir kapalı giden havalar sonunda kar yağışı haberleri ile gündemimize oturdu. Ankara'da çoktan başlayan kar yağışı, Ntvmsnbc üzerinden yayınlanan haberlere göre İstanbul'a doğru gelmekte. Bunun için gardıroplardan kışlıklar, baza altlarından yorganlar çıkarıldı ve kışa tam teçhizatlı hazırlık yapıldı.



Kış aylarının oldukça karanlık geçmesi sebebiyle duvar saati, kol saati ne varsa herkes saatlerini geri alarak gün ışığından daha fazla yararlanılıyor. Bu sene de ekim ayında geri alınan saatler bir saatcik de olsa, daha fazla gün ışığı görmemizi sağlıyor. Havaların bu kadar kapalı olması insanın içini sıkmıyor değil elbette. Fakat bu tarz boğucu havalarda evinizde tek başınıza ya da dostlarınızla ve ailenizle yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Bunlardan bazıları evde sahlep keyfi eşliğinde dizi ve film izlemek, kestane kızartmak, monopoly gibi çeşitli oyunlar oynamak, kitap okumak gibi aktiviteler. Ayrıca sırf hava kötü diye eve kapanmak da olmaz tabii ki. Sinemaya, tiyatroya ve çeşitli konserlere giderekte haftanızı şenlendirmeniz pekala mümkün.



Ofislerde ise bu gibi durumlarda motivasyonu artırmak için enteresan ofis mobilyaları seçiliyor. Tasarım olarak hareketli ve renkli seçilen ofis mobilyaları, ofisin ruhunu değiştirerek kişilerin enerjisini de artırıyor. Reklam ajansı, produksiyon ajansları gibi yerlerde de çalışanların mola vermesi için langırt ya da ping pong masası gibi eşyalar bulunabiliyor.

Kısacası burada asıl bahsetmek istediğimiz nokta , soğuk ve kapalı havalar sizin de içinize kapanma sebebiniz olmasın. Her zaman kendinizi motive edecek bir uğraş bulmanız çok kolay. Yeter ki biraz etrafınıza bakının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder