12 Ağustos 2013 Pazartesi

Bahçelere Yaz Geldi

"Yazın gelmesiyle beraber  dışarıda geçirdiğimiz süreler uzadı.  Bahçe mobilyaları ile bahçeler şenlenirken, çim biçme makinaları, el aletleri ve çapa makinaları sayesinde bahçe düzenlemeleri  kolaylaştı. Eskiden çapa ile saatler süren çalışmalar artık çapa makinaları sayesinde çok daha kısa sürede tamamlanabilir hale geldi.
Güneşin yüzünü gösterdiği şu günlerde sevdiklerinizle beraber bahçenizde keyifli vakit geçirebilir, bahçe mobilyalarınızın konforunu yaşayabilirsiniz. Misafirlerinizi ağırlarken, partiler verirken çimleri biçilmiş, şık bahçe mobilyalarına oturmak size de keyif verecektir.

Çapa Makinaları

Kışın karlarda kızakla kaymak nasıl keyifli ise yazın da akşamüstü çaylarını bahçenizde içerken güzel müzikler eşliğinde dinlenebilirsiniz. Hayatın tadını çıkarmak için geç değil. Kendinizi şımartın, çünkü siz buna değersiniz.
Güzel bir film sahnesi  tadında yaşamak çok da zor değil. Kahvenizi yapıp koltuğunuza kurulun ve akşam güneşinin tadını çıkarın. Belki bir hamakta sallanmak, belki de bir barbekü partisi mutlu olmaya yetecektir. Kuş cıvıltıları eşliğinde çimlerde oturabilir, güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Unutmayın vücudunuzun d vitaminine ihtiyacı var. Ayrıca çeşitli araştırmalar gösteriyor ki aydınlık havalarda kışa oranla daha az depresyon yaşanıyor.

Bahçe Mobilyaları

Sevdiğiniz arkadaşlarınızla bahçe mobilyalarınıza kurulup günün olaylarını konuşup  sohbet ederek iş stresinden arınıp dejarz olabilirsiniz. Eskiden toprağa basmanın bütün negatif enerjileri aldığı söylenirdi. Modern zamanlarda beton binaların içine sıkışan insanlar toprakla bütünleşmeyi unuttular. Piknik alanlarının yetersiz olması  ve yeşil alanların yok olmasıyla stresle baş etmek zorlaştı.  Gelin toprağa geri dönelim ve bütün bu negatif enerjilerimizden arınalım.

Eskiden tarım, organik tarım ve normal tarım diye ikiye ayrılmıyordu. Eski yediklerimiz zaten organik varsayılarak yeniyordu. Şimdi ise doğanın kirlenmesiyle ve köyden kente göçün artmasıyla tarımla uğraşan kişilerin sayısı azaldı ve insanlar günlük yaşamın zorluklarıyla baş etmek zorunda kaldı.
Şimdi bütün bu olumsuzluklarla baş etmenin kolay bir yolu var:  günde sadece 1 saatinizi ayırarak bahçenizle ilgilenebilir, sonrasında bahçe mobilyalarınıza oturup zihinsel bütün yorgunluğunuzdan arınabilirsiniz. Hatta bahçenizde organik tarım bile yapabilirsiniz, nasıl olsa çapa makinaları ve çeşitli el aletleri hemen yanınızda."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder